Нови промени в календара на ATP и WTA

от в 22:00 на 24.01.2021
Тея Кръстева

ATP Cup и Мелбърн ATP 250 - изместени с един ден напред

Графикът на турнирите в седмицата преди старта на Australian Open беше преработен, за да помогне на 72-мата играчи, поставени под строга 14-дневна карантина, да проведат най-добрата възможна подготовка и да им бъдат предложени най-добрите условия за трениране.

След обширни консултации между играчите и Tура, Тенис Австралия разработи нов график, като взе предвид ограниченото време, за което много играчи трябваше да се подготвят.

Надпреварите Murray River Open, Great Ocean Road Open и ATP Cup ще бъдат изместени с 24 часа. Двете ATP 250 събития ще започнат в понеделник, 1 февруари, като всяко ще включва увеличен брой на играчите в основната схема - 56, а пък ATP Cup ще започне във вторник, 2 февруари.

„Това беше особено предизвикателно време за състезателите, изолирани под карантина, и ние, заедно с WTA и ATP, се стремим да направим всичко възможно, за да им помогнем“, сподели директорът на Australian Open Крейг Тайли.

„Тези промени в по-ранните надпревари са направени, за да дадат на 72-мата играчи допълнително време, в което те да имат възможност да се подготвят. Също така ще им предложим неща като фитнес, упражнения и ледени бани. "

Председателят на ATP Андреа Гауденци добави: „Нашата цел № 1 с Тенис Австралия и WTA беше да бъдем възможно най-полезни на играчите, след като приключат своята карантина.

Подготовката през допълнителните 24 часа преди първите турнири на ATP Tour ще помогне на тенисистите. Ние сме нетърпеливи да започнем, като съм сигурен, че това ще бъде едно фантастично лято както за тениса в Мелбърн, така и за нашите страхотни австралийски фенове."

Ще се проведат и 3 събития от календара на WTA - 2 от тях са планирани от неделя, 31 януари, до събота, 6 февруари, като тяхното времетраене ще бъде леко намалено. Третата надпревара ще се проведе за състезателките, които не са имали възможността да тренират, от 3-ти до 7-ми февруари.

„Този ​​променен график, състоящ се от три състезания на WTA 500 през седмицата и предхождащ Australian Open, ще позволи на нашите спортистки, прекарали своя карантинен период, да се съсредоточат изцяло върху подготовката си в завръщане към състезанието“, каза изпълнителният директор на WTA Стив Саймън.

„Оценяваме положителния дух и сътрудничество, демонстрирани от нашите приятели от Тенис Австралия и ATP, тъй като тези решения бяха разработени през последните дни. Всички наши играчи оценяват възможността да бъдат тук в Мелбърн. Те очакват с нетърпение да излязат на корта, за да се състезават и да забавляват страхотните фенове с прекрасната си игра в една безопасна и здравословна среда.” - добави още Саймън.

Билетите започват от $20 за възрастни и само $5 за деца и ще бъдат пуснати в продажба тази седмица.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Нови промени в календара на ATP и WTA Тея Кръстева
Теми:  
atp

Коментари

Следвайте ни в Facebook