Ново блестящо представяне: Бадоса подчини бивша финалистка от Ролан Гарос на АО!

от в 09:06 на 17.01.2024
Кристиян Клепалски

 

Испанката Паула Бадоса успя да подчини една от опитните тенисистки в WTA тура- Анастасия Павлюченкова, след като я победи в два сета(6:2, 6:3) за 1 час и 12 минути игра. Световната номер 100 постигна впечатляваща победа, след страхотна игра и прецизни удари. Тя завърши мача с общо 9 аса, като успеваемостта при спечелени точки на първи сервис е 83%(25 от 30). Основното й оръжие бе сервиса й и това донесе тази висока успеваемост. Бадоса се класира за третив кръг на Откритото първенство на Австралия, където съперничка ще бъде 22-годишната американка Аманда Анисимова. Преди това, в първия кръг, тя отстрани една друга американка- Тейлър Таунзенд. 

Павлюченкова от своя страна не успя да намери правилният ритъм, и да успее да спре инерцията на противничката си, и затова приключва нейното участие тази година в АО.

Началото за руската тенисистка не беше оптималното, от което се нуждаеше, тъй като допусна ранен пробив в първия сет. След куп непредизвикани грешки от страна на Павлюченкова, Бадоса се справи блестящо и успя да си осигури достатъчно предимство за себе си. Испанката успя да пробие за втори път опонентката си, след като я притисна до стената чрез много качествени и прецизни удари, които я затрудняваха. Първият й сервис спомогна доста за високия процент директно спечелни точки от началния удар, който успя да го използва в много ключови моменти. В дългите разигравания, 26-годишната състезателка успяваше да излезне победителка, тъй като умело съумя да запази концентрация и в нито един момент да не се пречупи. Противничката й не се даде толкова лесно и бе близо при резултат 4:1, в един от най-дългите геймове в първата част, да върне един от пробивите, но Бадоса не се предаде и продължи доброто си представяне на свой сервис. И двете тенисистки направиха доста непредизвикани грешки, като дори и испанската тенисистка натрупа доста в края на сета, но това не й попречи да поведе в резултата при сетовете. 

Втората част започна много добре и за двете, като всяка си взимаше своето подаване. Нивото на игра на Павлюченкова се вдигаше с всяка една изминала точка и двубоят вече придоби различно измерение. Самочувствието, с което се придвижваше по корта рускинята, направи така, че нейната съперничка да се затруднява. Броят на непредизвиканите грешки намаля, заради стабилната игра. Пласирането за всяка една топка от тенисистките бе на нужното ниво. Интересно е да се отбелеижи, че испанката имаше 100-процентова успеваемост при спечелените точки на първи сервис във втория сет. При резултат 2:2 в геймовете, обаче пред нея се появиха две възможности за пробив при 15:40, като успя да вземе втората си такава и да пробие в заключителната част от сета. Това сломи опитната тенисистка и не успя да се противопостави на блестящата игра на опонентката си. Първите две възможности за Бадоса да затвори двубоя дойдоха при сервис на противничката й, втората от които се оказа печеливша, за да си гарантира класирането напред в турнира. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново блестящо представяне: Бадоса подчини бивша финалистка от Ролан Гарос на АО! Кристиян Клепалски
Теми:  
анастасия павлюченкова | Аустрелиан Оупън | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook