Ново отказване: Финалистката от Ролан Гарос пропуска Аустрелиън Оупън

от в 04:04 на 29.12.2023
Мартин Петков

Каролина Мухова ще пропусне тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън. Финалистката от Ролан Гарос, която в хода на отминалия сезон демонстрира нагледно огромния си потенциал с ракета в ръка, не спира да бъде преследвана от контузии в последните месеци, като именно травма в китката стои зад решението на чехкинята да се откаже от участието си в Мелбърн, за което тя самата каза следното:

"Това не е любимото ми нещо, което искам да споделя, особено на старта на новия сезон, но за съжаление, болката в китката ми се завърна в средата на състезателната ми подготовка. Поради това се налага да отложа началото на годината си, за да се възстанови напълно китката ми. Разочароващо е, но трябва да остана позитивна и да бъда готова за остатъка от сезона.", сподели световният номер 8.

По този начин Мухова се присъединява към бившата шампионка от Шлема Бианка Андрееску в списъка с големи имена на женската тенис сцена, които поради различни проблеми от физическо естество биват възпрепятствани да стартират сезон 2024-та пълноценно и пропускат Откритото първенство на Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново отказване: Финалистката от Ролан Гарос пропуска Аустрелиън Оупън Мартин Петков
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | каролина мухова | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook