Ново отказване в ATP Тура: Играч, надвивал Циципас и Тийм в Големия шлем, се сбогува с тениса

от в 18:59 на 17.03.2023
Калоян Соколов

Томас Фабиано прекрати професионалната си тенис кариера. Италианецът се присъедини към Томаш Белучи и Малек Джазири, които също се отказаха от тениса през 2023-та. 33-годишният състезател нямаше особено бляскави резултати в ATP Тура, но може да се похвали с достигане до третия кръг на всички "мейджър" надпревари, ако изключим Ролан Гарос. Точно турнирите от Големия шлем носят най-голяма радост в професионалния път на Фабиано, който е записвал успехи над Стефанос Циципас (тогавашен номер 6) на Уимбълдън и Доминик Тийм (тогавашен номер 4) на US Open.

Това си остават и единствените победи за италианеца над представители на топ 10, но той все пак се отчита с 6 титли от сериите "Чаланджър" и достигане до номер 70 в световната ранглиста. 173-сантиметровият играч се изяви за последно на корта през миналия юли, когато отпадна в откриващия кръг от Чаланджър състезанието в швейцарския град Цуг. Впоследствие ветеранът получава травма в областта на коляното и явно е решил, че e дошло време да остави ракетата, имайки предвид как тъкмо стана баща, а освен това вече се намира извън топ 400 на световната ранглиста.

"Здравейте, приятели! През последните няколко месеци стоях далеч от социалните медии и посветих цялото си внимание на моята съпруга Джорджия, както и на малкия Леонардо. Това ми даде възможност да разбера, че е време да започна нов етап в живота си, макар че не ми беше лесно да вземе подобно решение, тъй като играя тенис през целия си живот и е наистина трудно просто изведнъж да спра. Благодарен съм за подкрепата и обичта, която усещах дори на най-отдалечените места по света и искам да изкажа признателност към моето семейство и треньори, които на първо време ми помогнаха да се превърна в достоен човек, а чак след това и в неособено лош тенисист. Беше едно завладяващо пътуване, което ми дава кураж за предстоящото сега, защото животът далеч не се изчерпва със спорта и имам място за още много нови изживявания - завършва изявлението на сбогуване с играта на бившия юношески шампион по двойки на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново отказване в ATP Тура: Играч, надвивал Циципас и Тийм в Големия шлем, се сбогува с тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | отказване | томас фабиано

Коментари





Следвайте ни в Facebook