Ново поражение за Андрееску, Бенчич продължава напред в Берлин

от в 18:55 на 16.06.2021
Диана Андреева

Бианка Андрееску е преследвана от неприятности през по-голямата част от своята кариера. Канадката отсъства от Тура в продължение на повече от една година, а макар и от момента на своето завръщане тя да има повече от 15 мача зад гърба си, нивото и на игра все още не е достатъчно добро, за да може тя да бъде конкурентна на останалите състезателки. Канадката отпадна на Ролан Гарос още в самото начало, а днес откри кампанията си на тревни кортове с неприятна загуба от Ализе Корне - 7:6(2) 7:5. 

Андрееску показа един много колеблив тенис. Канадката бе много несигурна в себе си по време на ключовите моменти, а пасивната й игра даде възможност на по-опитната от двете Корне да достига често до точки за пробив. Сервисът на Бианка също трудно намираше очертанията на полето, което направи задачата й да се поздрави с първи успех от близо един месец насам невъзможна.

Корне от своя страна също не показа най-добрата си игра. Французойката допусна немалко грешки от дъното на корта, а сервисът й също не беше на нужното ниво. Все пак тя показа, че е далеч по-постоянна в сравнение със своята противничка и заслужено си осигури среща с Гарбинье Мугуруса или Елена Рибакина. 

В друг мач от днешната програма на турнира в Берлин световтата номер 12 Белинда Бенчич надделя над Петра Мартич в последователни сетове. Швейцарецката се нуждаеше от малко под 90 минути, за да може след 6:3 6:4 да си осигури място сред последните осем. В 1/4-финалния си мач Бенчич ще срещне Екатерина Александрова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново поражение за Андрееску, Бенчич продължава напред в Берлин Диана Андреева
Теми:  
ализе корне | белинда бенчич | бианка андрееску | тенис турнир в берлин

Коментари





Следвайте ни в Facebook