Ново разочарование: Световният №58 не даде нито сет на финалиста от US Open в Токио

от в 14:22 на 04.10.2022
Мирела Николова

Без съмнение най-голямата изненада през днешния ден бе поднесена от Давид Гофен, който шокира световния №1 Карлос Алкарас в първия му официален двубой след големия триумф на US Open. Същата съдба споходи и финалиста от Откритото първенство на САЩ Каспър Рууд, който през миналата седмица отпадна на четвъртфиналите в Токио, а днес не успя да спечели дори сет срещу световния №58 Хауме Мунар на старта на АТР 500 надпреварата и отстъпи след разочароващото 3:6 3:6. Така испанецът продължава към следващия етап на турнира, където го очаква сблъсък с неговия сънародник Педро Мартинес.

В началните минути инициативата бе на страната на фаворита, който демонстрираше стабилност от основната линия и успяваше да затрудни съперника благодарение на прецизното насочване на ударите си. Съвсем скоро обаче играта на скандинавеца претърпя крушение и неточностите от неговата ракета изобилстваха, което позволяваше на непоставения състезател да трупа бързи точки в актива си, и така се стигна до два пробива и преднина от 5:1 за Мунар. Въпреки изоставането си норвежецът показа характер и отрази пет брейкбола, но при шестата си възможност испанецът бе категоричен и затвори откриващата част в своя полза.

Във втория сет Рууд продължи да изпитва затруднения на собствен сервис, което стана причина за пробив в сметката на Мунар още в първия гейм. Началният удар на световния №58 също не бе на необходимата висота, поради което той често биваше изправен пред опасност от загуба на преднината си. Това обаче по никакъв начин не притесни испанския представител, който в най-важните моменти изваждаше на показ най-доброто от себе си, за да опази своя аванс, а след нова безупречна акция на ретур съумя да осъществи втори пробив, с който сложи край на спора.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново разочарование: Световният №58 не даде нито сет на финалиста от US Open в Токио Мирела Николова
Теми:  
atp | каспър рууд | Обзори | токио | хауме мунар

Коментари





Следвайте ни в Facebook