Ново разочарование за Свитолина: Кийс я разгроми още на старта в Аделаида

от в 12:58 на 10.01.2022
Владислав Риждов

Главоболията за Елина Свитолина в началото на новия сезон продължават. Днес украинката регистрира поражение още на старта на надпреварата в Аделаида и така ще замине за Откритото първенство на Австралия без успех в актива си за 2022-ра. Въпреки че бе поставена под №2 в схемата, Свитолина преклони глава пред Мадисън Кийс, която я надигра с 6:2 6:4.

Разликата в представянето на двете си пролича още от началните минути на откриващия сет. Кийс излъчваше по-голяма увереност и бързо наложи доминацията си над Свитолина. Американката на бърза ръка прибави към сметката си първите четири гейма, докато световната номер 16 не успяваше да излезе от дупката, в която беше изпаднала. Все пак сочената за предварителна фаворитка успя да избегне по-разгромна загуба на частта и спечели два гейма в края, преди сетът да отиде в полза на 87-ата в света.

Бившата финалистка от US Open не намали темпото и през втората част, даже напротив. Кийс бе дори по-категорична в играта от основната линия и непрестанно създаваше проблеми на Свитолина с агресивния си стил, а директните точки от сервис и печеливите удари се увеличаваха с бърза скорост. Това бе потвърдено и от факта, че втората в схемата нито веднъж в хода на срещата не съумя да спечели повече от две точки при подаване на американката. Бившата номер 7 реализира ранен пробив, а до края продължаваше да притиска съперничката си, но Свитолина не се пропука повече, и ранният брейк се оказа достатъчен за Кийс, за да си гарантира продължаването напред.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново разочарование за Свитолина: Кийс я разгроми още на старта в Аделаида Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta adelaide | Аделаида | елина свитолина | мадисън кийс | обзор | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook