Ново супер партньорство: 16-годишната Андреева ще работи с бивша шампионка от Уимбълдън

от в 12:04 на 16.04.2024
Елеонора Александрова

Мира Андреева влезе в WTA тура с гръм и трясък, като един от най-големите таланти, които женският тенис е виждал през последните години. Ненавършила 17, рускинята може да се похвали с победи над тенисистки от ранга на Онс Жабер и Барбора Крейчикова, както и класиране в осминафиналите на Аустрелиън Оупън и Уимбълдън.

Всичко това доведе до влизане в топ 35 за детето чудо на световния тенис, само че Андреева претърпя известен спад във формата си, претъпрявайки ранни поражения в следващите два турнира Дубай и Индиън Уелс, а контузия принуди 16-годишната тенисистка да се оттегли от Маями Оупън.

След няколкоседмично отсъствие, рускинята се завърна в WTA-250 надпреварата в Руан с разгромна победа над Надя Подороска с резултат 6:1, 6:3. По време на мача, една от най-успешните тенисистки през 90-те години на миналия век, Кончита Мартинес, бе забелязана в щаба на младия талант.

Бившата номер 2 и шампионка на Уимбълдън от 1994-та има репутацията и на успешен треньор, тъй като именно тя помогна на Гарбинье Мугуруса да достигне своя пик през 2017-2018, в който период испанката достигна до номер 1 в ранглистата и спечели две "мейджър" титли. През 2023-та Мартинес напусна щаба на сънародничката си, като това бе годината, в която Мугуруса обяви, че няма да играе тенис в близко бъдеще. Освен Мугуруса, тя е тренирала и друга бивша номер 1 - Каролина Плишкова.

Андреева потвърди слуховете за работата й с испанката:

"Дотук добре. Харесва ми да работя с нея, дано и на нея да й харесва. Ще видим как ще се развият нещата и тогава ще взимаме решения за следващите турнири. Не мога да кажа, че има определени елементи от играта, върху които работим. Но първото нещо, върху което обърнахме внимание, беше слайса ми, защото тя е изпозлвала страхотно този удар навремето. Тя ми препоръча някои трикове и аз се опитвам да ги използвам, когато имам време и добра възможност на корта."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново супер партньорство: 16-годишната Андреева ще работи с бивша шампионка от Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | кончита мартинес | мира андреева | новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook