Ново впечатляващо завръщане за Рубльов и втори пореден 1/2-финал в Дубай

от в 15:11 на 24.02.2022
Владислав Риждов

Андрей Рубльов отново не показа най-добрия си тенис и му се наложи да прави втори пореден обрат на турнира в Дубай, за да продължи към полуфиналите в Обединените арабски емирства за втора поредна година. Поставеният под №2 в схемата бе надигран в откриващата част от Макензи Макдоналд, но впоследствие направи правилните корекции в представянето си, надделявайки с финалното 2:6 6:3 6:1.

Американецът реши да пропусне турнирите, които се проведоха в родината му, а за момента решението му се оправдаваше напълно, след като при дебюта си на турнира в Дубай успя да стигне до четвъртфиналите. Макдоналд започна уверено и срещата си срещу втория в схемата. Играта на световния номер 68 вървеше с лекота, докато при Рубльов бързо се появиха неточности, които му попречиха да бъде конкурентоспособен. Макдоналд си отвори сериозна дистанция в резултата, повеждайки с 4:0, а скоро след това вече бе и на крачка от полуфиналите.

Настъпателните действия от страна на непоставения състезател се пренесоха и в началото на втория сет, когато той изглеждаше способен да поднесе изненадата. За много кратък период от време обаче Рубльов се мобилизира и направи пълен обрат в резултата и спечели пет от следващите шест гейма, за да изравни отделните части.

Наказателната акция на шампиона от Марсилия продължи с пълни темпове и в решителния сет, където той подчини изцяло съперника си и увеличи серията си от последователни геймове на седем, за да поведе с 5:0. В остатъка от сблъсъка обезкураженият Макдоналд все пак избегна нулата срещу името си, но световният номер 7 затвърди с категоричното подаване невероятния си обрат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново впечатляващо завръщане за Рубльов и втори пореден 1/2-финал в Дубай Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp dubai | андрей рубльов | атп | дубай | макензи макдоналд | обзор | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook