Обещанието е спазено: Рибакина дари част от наградата си на Уимбълдън за 14 млади тенисистки

от в 18:39 на 30.03.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина се превърна в първата представителка на Казахстан с титла от Големия шлем, след като през миналата година извървя целия път до трофея на Уимбълдън. Това донесе награда от 2 милиона паунда на Рибакина, която освен това получи солиден бонус от Казахстанската тенис федерация, но тя се отказа от него и поиска тези пари да бъдат инвестирани в програмата на организацията за юношески състезатели.

Елена обаче не смяташе да спира дотук и тогава обеща, че ще дари част от спечелената сума на част от младите играчи в страната, за която се състезава. Изглежда шампионката държи на своята дума и преди броени дни е превела общо над 62 хиляди паунда за развитието на 14 тенисистки под 18-годишна възраст, а ето какво сподели самата тя по въпроса:

"Наскоро отново обсъдих тази тема с федерацията, защото непрекъснато пътувах и не можех да намеря нужното време, за да взема информирано решение. Налага ми се постоянно да бъда извън Казахстан и затова не познавам толкова добре младите ни тенисистки, но в крайна сметка бях запозната с постиженията им и заделих средства за 14 от най-добрите ни момичета. Самата аз получих огромна помощ от нашата федерация в началото на своята професионална кариера и това е добър начин да върна жеста, като така искам да покажа на тези състезателки, че не са сами, защото знам колко е трудно началото. Надявам се те да усетят подкрепата зад себе си и в най-скоро време да се реализират на най-високото ниво" - сподели носителката на Трофея от Индиън Уелс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обещанието е спазено: Рибакина дари част от наградата си на Уимбълдън за 14 млади тенисистки Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook