Обещаващо начало: Донски стартира 2022-ра със спечелена титла!

от в 21:44 на 16.01.2022
Владислав Риждов

Остават броени часове до старта на Откритото първенство на Австралия и докато чакаме Григор Димитров да открие кампанията си в Мелбърн, други наши родни състезатели също се радват на успехи в началото на годината. През вчерашния ден Адриан Андреев изигра първия си полуфинал на Чаланджър тунир, а днес Александър Донски започна сезона си така, както завърши предишния - с трофей. Българинът и неговият партньор Тео Арибаж триумфираха в двойковата надпревара на ITF надпреварата в Монастир, Тунис. Във финалната среща двамата надиграха французите Дан Адед и Клемон Табюр с 2:1 сета - 6:2 5:7 10:7.

Българо-френският тандем успя да наложи доминацията си в откриващата част и това бързо им донесе водеща позиция. Донски и Арибаж първи реализираха брейк, след което затвърдиха безпроблемно аванса си за 4:1, печелейки осем поредни точки на сметката си. В остатъка от сета родният ни национал и неговият партньор не срещнаха никакъв отпор от другата страна на мрежата и убедително се доближиха на крачка от титлата след още един пробив в края.

Устремът на поставените под №2 продължи и през втората част и те изцяло имаха инициативата. Това им позволи да се откъснат напред с 4:1, приближавайки се на два гейма от крайната победа. Последва обаче леко отпускане от тяхна страна и водачите в схемата се възползваха максимално, като спечелиха шест от следващите седем гейма, за да се върнат в борбата за купата. Решителният тайбрек започна равностойно, преди Донски и Арибаж да отворят дистанция в резултата - 6:3. До края те останаха концентрирани и не допуснаха този път авансът им да бъде заличен, за да се поздравят с титлата.

Припомняме, че това е трети пореден спечелен турнир на двойки за Донски. В края на 2021-а Алекс триумфира последователно две надпревари, а негов съотборник бе по-малкият брат на Стефанос Циципас - Петрос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обещаващо начало: Донски стартира 2022-ра със спечелена титла! Владислав Риждов
Теми:  
александър донски | бг тенис | монастир | обзор | тео арибаж | титла | турнир в монастир | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook