Обида към съдия и плюене по посока на фен: Обикновен ден от живота на Ник Кирьос

от в 10:11 на 29.06.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос неведнъж е споделял, че тревата е неговата любима настилка и се самоопределя за един от най-добрите тенисисти в света на зелено покритие. Австралиецът потвърди думите си, след като се класира за полуфиналите в Щутгарт и Хале, а много специалисти определиха световния номер 40 за един от скритите фаворити на Уимбълдън. Кирьос обаче нямаше никак лесен старт в британската столица, защото местният представител Пол Джъб впечатли с много високо ниво на тенис и съвсем малко не му достига, за да се поздрави с петсетов успех над екстравгантния си опонент. Самият мач пък не премина без Кирьос за пореден път да покаже най-негативните черти на бурния си нрав, въвличайки се в серия от неприятни ситуации.

Само 12 минути трябваха на Ник, докато видим първото му избухване, което се дължеше на инкасиран пробив. Австралиецът удари ракетата си в земята и веднага получи предупреждение, тъй като по този начин уврежда сериозно тревния корт. Впоследствие 27-годишният състезател се вбеси от скоростта на настилката и отправи призив тя да не се полива повече, защото е ужасно бавна и не е нормално да има толкова дълги разигравания на трева. 

Последваха спорове с охранител, както и изстреляна топка извън корта, а бившият номер 13 нямаше намерение да спре дотук, определяайки страничния съдия като "доносник" и му заяви как той няма никакви фенове. Все пак Кирьос трябваше да спре с разрушителното си поведение, защото рискуваше загубата на служебен гейм и намери сили да се концентрира. Накрая фаворитът съумя да се поздрави с победата и не дочака нито секунда, докато отново не влезе в нов скандал, след като се изплю по посока на негов недоброжател в публиката.

Самият играч по никакъв начин не отрече постъпката си спрямо фена, но я оправда с непрестанните обиди и расистки подхвърляния по свой адрес. Канберецът заяви, че цял живот е обект на подобно поведение и не разбира защо такива хора изобщо посещават кортовете. Той отрече да има проблеми с евентуално негативно отношение от страна на трибуните, ала беше категоричен, че винаги ще отвръща на провокации от сходен характер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обида към съдия и плюене по посока на фен: Обикновен ден от живота на Ник Кирьос Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Ник Кирьос | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook