Обрат като от приказките: 16-годишната Андреева заличи пасив от 1:5 гейма и триумфира на АО!

от в 08:19 на 19.01.2024
Мартин Петков

16-годишното дете чудо Мира Андреева не спира да ни изумява при всяка своя поява на корта и наглед да изглеждаше, че вече всичко сме видяли от нея, то рускинята побърза в ранните часове на днешния ден да сътвори един от най-впечатляващите обрати изобщо за сезона, класирайки се за осминафиналите на Аустрелиън Оупън. Тийнейджърката имаше наглед леката задача да срещне непретенциозната Диян Пари, ала в хода на сблъсъка французойката демонстрира изключително тенис равнище и достигна до преднина от 5:1 гейма в решителния трети сет, когато обаче световната номер 47 получи своеобразни суперсили и се завърна в резултата, като спаси и мачбол, за да триумфира с победата след 2 часа и 25 минути - 1:6 6:1 7:6(5). 

По този начин приказката за Мира в Мелбърн продължава и тя за втори път в кариерата си е сред най-добрите 16 на турнир от Големия шлем, като в опит да намери място на дебютен "мейджър" четвъртфинал, ще се изправи срещу една измежду домакинската надежда Сторм Хънтър и деветата поставена Барбора Крейчикова.

Началото на двубоя се оказа крайно разочароващо за фаворитката, която изпитваше сериозни колебания в представянето си, като трудно намираше дори очертанията на корта и прекомерният ѝ брой неточности доведе до реализирането на бърз двоен пробив аванс от страна на световната номер 72. Впоследствие тийнейджърката видимо се съвзе от шока на старта на срещата и макар да си осигури серия от брейкболи, то тя пропусна възможността си да ги материализира, което допринесе на французойката за спечелването на откриващия сет.

С настъпването на втората част рускинята съумя напълно да се абстрахира от всичко случило се досега в сблъсъка и заигра на върха на способностите си, като умело изграждаше своите атаки, които завършваше чрез пласирането на печелившо отиграване. Коренната промяна в облика на Мира пък мигновено я постави в лидерската позиция на корта и тя, без да се свени, наложи изцяло волята си, като се сдоби с предимство от двоен от брейк и поднови равенството в общия резултат на съревнованието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обрат като от приказките: 16-годишната Андреева заличи пасив от 1:5 гейма и триумфира на АО! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | диян пари | мира андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook