Обрат като от приказките: Щруф спаси 9 мачбола и подчини бивш шампион от Шлема!

от в 15:11 на 02.01.2024
Мартин Вичев

Бившият шампион на US Open Марин Чилич пропиля цели девет мачбола, за да загуби от световният номер 25 Ян-Ленард Щруф след истински тенис трилър на турнира от сериите АТП 250 в Хонг Конг. Мачът продължи 3 часа и 6 минути на централния корт на Виктория Парк – 6:3 6:7 6:7. Това бе първи двубой за бившият номер три в света от юли месец, когато игра за последно. През цялата минала година, Чилич бе съпътстван от контузии, като успя да изиграе само 2 мача общо и това го извади дори от топ 600, където към момента заема 674-та позиция.

Мачът започна равностойно, като двамата състезатели печелеха подаванията си сравнително лесно до 3:2. Тогава, Чилич вдигна оборотите и достигна до първи възможности за пробив, като успя да се възползва и да излезе напред в резултата. Окрилен от направеният брейк, при 5:2 хърватина отново имаше шанс, който вече се явяваше и сетбол, но Щруф стисна зъби и успя да измъкне подаването си. В крайна сметка, Чилич затвори сета на собствен сервиз след 44 минути игра – 6:3.

Чилич продължи да налага доминацията си и през вторият сет, когато направи пробив в третият гейм и излезе едни гърди напред. При 4:2, хърватинът реализира нов брейк и вече беше само на един сервиз гейм от победата, когато и настъпи същинската драма. Щруф върна първият пробив сравнително лесно и намали изоставането си в сета. Когато, Чилич сервираше за втори път да спечели мача, пропиля цели пет мачбола и допусна да бъде пробит и резултата да стане 5:5 за негово огромно нещастие. Хърватинът допускаше немислими грешки на точките за спечелване на мача, които му костваха победата и сета, който, в крайна сметка, беше спечелен от Щруф в тайбрек – 7:6(4)

След драматичните събития в края на втората част, световният номер 25 продължи инициативата и в третия сет и реализира брейк още в първият гейм. Чилич, все пак намери сили да излезе от дупката след съкрушителните събития и се върна в борбата за мача. Драмата обаче не беше до тук, когато при 6:5, хърватинът отново имаше три мачбола, само че на сервиз на Щруф. Германецът обаче показа за пореден път нерви от стомана и се спаси, за да си осигури нов тайбрек. Разочароващите събития за Чилич не липсваха и в тайбрека, когато имаше още един мачбол при 6:7 точки, който отново беше пропилян и в крайна сметка, Щруф реализира минипробив при 7:7 и нанесе изключително съкрушително поражение на завръщащия се от контузия бивш шампион от Шлема след над 3 часа игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обрат като от приказките: Щруф спаси 9 мачбола и подчини бивш шампион от Шлема! Мартин Вичев
Теми:  
хонг конг | чилич | щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook