Обратно на победния път: Синер стартира в Мелбърн с триумф над бивш 1/2-финалист в турнира!

от в 04:16 на 16.01.2023
Мартин Петков

Яник Синер през миналия сезон в турнирите от Големия шлем демонстрира своето израстване и достигна фазата на четвъртфиналите на цели три "мейджър" надпревари, пропускайки да направи това единствено на Ролан Гарос. Италианецът преди 12 месеца в Мелбърн в битка за място в топ 4 инкасира поражение от Стефанос Циципас, но в момента изглежда устремен към това да извърви пътя в турнира до неговия край и през днешния ден направи първата крачка към постигането на тази си цел, след като се наложи за час и 57 минути на корта над бившия полуфиналист в състезанието Кайл Едмънд - 6:4 6:0 6:2. По този начин световният номер 16 вече е част от втория етап в надпреварата и ще срещне победителя измежду Грегоар Барер и Томас Мартин Етчевери.

Британецът се опитваше в началото на двубоя да взема рано топката с вездесъщия си форхенд, като съумяваше да прави нужното, за да печели собствените си подавания. Постепенно с течение на времето обаче Синер се пригоди към агресивния стил на противника си и отговаряше подобаващо с контраакции в офанзивен план, които му донесоха на сметката пробив аванс, а впоследствие и дебютния сет.

Втората част изглеждаше обнадеждаваща за Едмънд, който я стартира с два изящно пласирани уинъра, които го изведоха с 30:0 напред, но оттам насетне южнотиролецът ни направи свидетели на блясъка в играта си, като беше на висота във всеки един аспект и напълно закономерно, предвид показаното, "върза геврек" на някогашния номер 14.

С настъпването на третия сет серията на Синер се увеличи до 11 поредни гейма в актива му и той вече предчувстваше крайния успех, повеждайки с 4:0. Тогава сериозен миг на разконцентрация можеше да се коства много на световния номер 16, който допусна бившият полуфиналист да редуцира част от пасива си, но само за да видим нов пробив в сметката на фаворита, който предшестваше победата за младежа, дошла при шестия му мачбол на собствен сервис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Синер стартира в Мелбърн с триумф над бивш 1/2-финалист в турнира! Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | кайл едмънд | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook