Обратно на победния път: Зверев с уверен старт в Монпелие

от в 21:43 на 03.02.2022
Диана Андреева

Александър Зверев напусна неочаквано Australian Open 2022 и не успя да пожъне желаните успехи. През днешния ден той отново не впечатли с представянето си на корта, но все пак успя да спре Макензи Макдоналд на ATP 250 събитието в Монпелие. Саша се завърна обратно на победния път след двусетова победа, дошла при 6:2 7:6(5), а така намери място в четвъртфиналите на турнира и си осигури сблъсък с местния любимец Адриан Манарино. 

Напрежението в играта на Макдоналд водеше американеца до сериозен брой грешки. Това бе и основната причина, макар и не особено убедителното представяне на Зверев, сетът да намери своя край едва 30 минути след началото. Саша проби още в третия гейм, благодарение на три мощни ретура, а минути по-късно авансът му се удвои, което се оказа достатъчно за финалиста от US Open 2020 да открие общия резултат в своя полза. 

Последвалата част премина равностойно. Зверев започна чудесно, пренасяйки устрема си от началните минути, и поведе уверено с 3:1. Изглеждаше, че Саша разполага с пълния контрол върху събитията на корта, но неговият противник за първи път в мача демонстрира хъс и желание за победа. Макдоналд бързо отговори на предизвикателството от страна на германеца и успя да възстанови паритета - 4:4, а с това запази шансовете си за успех.  

След нови няколко убедителни подавания от двамата, се стигна до преломния момент, а именно тайбрек. В него Макдоналд навлезе в добър ритъм и проби след мощен форхенд от основна линия, но тогава Зверев навлезе в безпогрешен режим и без да показва нито капка колебание повече, спечели сета и с това - мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Зверев с уверен старт в Монпелие Диана Андреева
Теми:  
адриан манарино | александър зверев | атп монпелие | зверев | Монпелие | саша зверев | тенис турнир в монпелие

Коментари





Следвайте ни в Facebook