Обратно в голямата игра: Серина Уилямс записа първата си победа от 15 месеца насам!

от в 21:23 на 08.08.2022
Калоян Соколов

Серина Уилямс беше принуден да отсъства за над година от кортовете, след като претърпя неприятно падане на миналогодишния Уимбълдън и получи сериозна травма в областта на бедрото. Легендарната тенисистка обаче нямаше намерение да прекратява кариерата си и през миналия месец направи своето дългоочаквано завръщане на "свещената трева", само че допусна поражение още на старта от световната номер 113 Хармони Тан. Това отново повдигна темата за евентуално отказване на 23-кратната шампионка от Шлема, която вече беше загубила позицията си в световната ранглиста и не изглеждаше, че може да бъде конкурентна на младите състезателки.

Самата Серина пък тогава сподели, че не знае дали е изиграла последния си професионален мач в живота, ала само няколко седмици по-късно стана ясно, че ще вземе участие на надпреварите в Торонто и Синсинати. Изглежда въпросното решение е било напълно обосновано, защото днес американката напомни за най-добрите си изяви на корта и сломи съпротивата на квалификантката Нурия Парисас-Диас с крайното 6:3 6:4, за да си осигури място във втория кръг, където по всяка вероятност ще премери сили с поставената под номер 12 - Белинда Бенчич.

Бившата номер едно започна на високи обороти и атакуваше неубедителните втори подавания на испанката. Уилямс играеше стъпила много навътре в пределите на корта и нейната характерна агресия я отведе до преднина от ранен пробив. Парисас-Диас обаче демонстрираше завидно майсторство в защита и напълно издържаше на високото темпо, като неколкократно контрира успешно съперничката си и осъществи заслужен рибрейк. Нещата се движеха равностойно до 4:3 в полза на голямата шампионка, когато тя пласира поредица от уинъри и този път се откъсна решително в резултата, прибавяйки откриващия сет към актива си.

Втората част продължи цели 79 минути и ни предложи тенис на много високо ниво. Продължителните разигравания изобилстваха, а ветеранката демонстрира завидно придвижване по-корта и често обръщаше разигравания от наглед невъзможни позиции. Аутсайдерката по никакъв начин не оставаше длъжна на страхотните отигравания от другата страна на мрежата и все по-често поемаше инициативата. Всъщност именно испанката бе състезателката с далеч повече шансове и имаше половин дузина точки за пробив, само че пропусна всяка една от тях и накрая мощта на Уилямс взе връх, за да станем свидетели на нейната дебютна победа за сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно в голямата игра: Серина Уилямс записа първата си победа от 15 месеца насам! Калоян Соколов
Теми:  
wta | нурия парисас-диас | Обзори | серина уилямс | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook