Обратно в голямата игра: Беретини обърна финалиста в Рио и ще спори за първа титла от 2 години!

от в 20:11 на 06.04.2024
Елеонора Александрова

Завръщането на Матео Беретини продължава с пълна сила. В едва втория си турнир на ниво ATP за годината, а именно в Маракеш, италианецът си осигури място на финала. На полуфинала бившият номер 6 надви един от тенисистите, намиращи се във възходяща форма през последните месеци, Мариано Навоне, с резултат 6:7(4), 6:3, 6:2. Така на финалната права го чака действащият шампион на надпреварата, Роберто Карбайес Баена, който по-рано днес победи Павел Котов с 6:4, 6:2.

Първият сет започна равностойно за двете страни, като и двамата имаха своите аргументи да спечелят сета. Макар и в началото Беретини да бе по-убедителният в разиграванията, младият аржентинец показа характер и не позволи на опонента си да поведе с пробив. Впоследствие темпото на игра на финалиста от Рио се вдигна, което му осигури да спечели гейм от сервиса на бившия представител на топ 10. В следващите минути Навоне успешно запазваше преднината си, ала точно тогава бившият финалист на Уимбълдън съумя да изравни резултата в геймовете. В дванадесетия гейм Беретини имаше възможността да затвори сета, ала южноамериканецът отново прояви воля и доведе сета до тайбрек. Дългият сет бе равностоен, като и двамата успяха да печелят по точка след всяко разиграване. След 4:4 обаче енергията на Навоне бе основното оръжие и спечелвайки следващите 3 точки, поведе в резултата.

Загубеният първи сет мотивира допълнително знаменития италианец, който демонстрира познатия ни агресивен тенис. Още в третия гейм на втората част Беретини реализира пробив. Въпреки високопоставената летва, която бе поставена, световният номер 60 не изглеждаше готов да загуби сета, като в хода на сета пред самия него имаше немалко възможности за пробив. Опитът на тенисиста от Рим обаче му позволи да задържи преднината си и след изключително драматичен девети гейм изравни резултата в сетовете с 6:3.

Вдъхновен от събитията във втората част, в третата Беретини напомни на себе си. Нивото на игра на Навоне спадаше с всяка изминала минута, благодарение на което опонентът му пое инициативата и по този начин, губейки едва два гейма в хода на целия сет, спечели мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно в голямата игра: Беретини обърна финалиста в Рио и ще спори за първа титла от 2 години! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | маракеш | матео беретини | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook