Обратно във форма: Фриц надви драматично Креси и за втори път триумфира в Ийстбърн!

от в 18:34 на 25.06.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц стартира по повече от впечатляващ начин настоящия сезон, след като прекъсна серията от 20 поредни победи на Рафаел Надал и се превърна в първия американски шампион в Инидън Уелс, откакто Андре Агаси вдигна трофея през 2001-ва година. Фриц обаче не можа да задържи равнището си през следващите месеци и нямаше нито един полуфинал до тази седмица.

През нея отново можехме да се насладим на най-добрата игра от световния номер 14, който победи първокласни съперници и накрая надви сънародника си Максим Креси в драматичен сблъсък, за да извоюва за втори път в кариерата си титлата в Ийстбърн - 6:2 6:7(4) 7:6(4). Креси пък показа, че ще бъде сериозна заплаха на предстоящия Уимбълдън, уповавайки се на прийома сервис-воле, с чиято помощ е изключително труден опонент за преодоляване на тревната настилка.

Бившият шампион изнесе истинско тенис показо в началните минути, пробивайки още на старта и впоследствие загуби само три точки на собствен сервис за целия откриващ сет. Непоставеният състезател пък направи повече двойни грешки, отколкото асове и закономерно инкасира още един брейк.

Креси продължаваше да е безпомощен на посрещане, само че сервираше далеч по-уверено и с лекота завършваше точките в близост до мрежата. Нито един от двамата играчи не достигна до точка за пробив в хода на втората част, която трябваше да се реши в тайбрек. Там най-после видяхме световният номер 60 да пласира няколко чудесни блок ретура и удържа на натиска от страна на Фриц, което му позволи да изравни общия резултат.

Финалният сет протече отново с огромно надмощие на сервиращите, а по-високоранкираният тенисист не загуби нито едно разиграване на собствен начален удар до 4:3 гейма в своя полза. Тогава се появиха известни възможности за постигане на дебютен пробив в актива на Креси, но третият поставен не се пропука и се стигна до нов тайбрек. В него непоставеният състезал стартира с поредна двойна грешка, като това се оказа пагубно за него, защото световният номер 14 не изпусна нито за миг инициативата и се поздрави с общо третата си купа на ниво ATP.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно във форма: Фриц надви драматично Креси и за втори път триумфира в Ийстбърн! Калоян Соколов
Теми:  
atp | ийстбърн | максим креси | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook