Обвиненията се оказаха верни: Кирьос призна, че е посягал на бившата си, но го оправдаха

от в 10:36 на 03.02.2023
Калоян Соколов

Австралийската тенис звезда Ник Кирьос призна, че е нападнал бившата си приятелка Киара Писари, но избегна получаването на присъда. Кирьос е страдал от тежка депресия, мисли за самоубийство и безсъние, заяви психолог пред съда в петък, когато австралийската тенис звезда се призна за виновен пред Магистратския съд на Австралийската столична територия, че е бутнал Пасари на земята преди две години.

Случаят е от 10 януари 2021 г. Двамата се карали на улицата в Канбера, когато той я блъснал и тя паднала на тротоара. Тенисистът си тръгвал от апартамента ѝ в предградието Кингстън към 22 ч. Той се бил извикал кола на Uber, но Киара застанала на пътя му и шофьорът не можел да потегли при отворена врата. В крайна сметка Кирьос избутал раменете на Пасари назад с отворени длани, в резултат на което тя паднала на тротоара и си одраскала коляното, според договорените факти, прочетени пред съда.

Пасари е подписала полицейска декларация, в която твърди, че нападението е извършено 11 месеца по-късно, след като връзката им била приключена, а магистратът Джейн Кембъл не регистрира присъда срещу австралиеца, защото престъплението е в долната граница на сериозността за обикновено нападение и не е умишлено. Кембъл го описа като акт на "глупост" и "разочарование".

"Разпореждам се с вас по същия начин, по който бих се разпоредила с всеки човек в този съд. Вие сте млад мъж, който по случайност удря много добре тенис топката" - отбеляза Кембъл.

Кирьос, който използваше патерици след неотдавнашна операция на лявото коляно, не разговаря с репортерите, когато напускаше съда, но направи изявление чрез мениджърската си компания.

"Уважавам днешното решение и съм благодарен на съда, че отхвърли обвиненията без присъда. Не бях в добро състояние, когато това се случи, и реагирах на трудната ситуация по начин, за който дълбоко съжалявам. Знам, че това не беше нормално и искрено съжалявам за болката, която причиних. Животът може да е наистина тежък, но открих, че получаването на помощ и работата върху себе си ми помогнаха да се чувствам отново нормално и да бъда по-добър" - заяви самият Ник.

Психологът на Кирьос, Сам Боренщайн декларира писмено, че Кирьос е страдал от дълги депресивни епизоди в миналото и е използвал алкохол и наркотици, за да се справи. Психичното му здраве е довело до импулсивно и безразсъдно поведение.

Кирьос пък можеше да разчита на подкрепата на новата жена до себе си, а именно Костийн Хатци, която беше неотлъчно до него на съдебната скамейка и е попълнила в своята характеристика, че никога не е имала притеснения от насилие, откакто е във връзка с финалиста от Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обвиненията се оказаха верни: Кирьос призна, че е посягал на бившата си, но го оправдаха Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook