Алкарас започна с престижна победа във Виена; Де Минор преодоля бившия шампион Андерсън

от в 20:34 на 25.10.2021
Владислав Риждов

Карлос Алкарас ознаменува дебюта си в надпреварата във Виена с нов престижен успех, след като на старта надигра Дан Еванс в последователни сетове - 6:4 6:3.

Срещата започна с леко надмощие на младия испанец. Алкарас успя да пробие съперника си рано, но впоследствие не задържа високото равнище в представянето си и британецът бързо върна паритета в геймовете. В остатъка от частта двамата си размениха по още един брейк, преди Алкарас да наложи волята си и да предприеме решителна крачка към успех в откриващия сет. Световният номер 42 се добра до нов пробив в десетия гейм от срещата, с който сложи точка на спора в първия сет и поведе уверено в общия резултат. Еванс се поокопити в началото на втория сет и потегли с ранен аванс. Водачеството му обаче бързо бе заличено от добрата игра на Алкарас, който направи серия от четири поредни гейма в своя полза, за да се поздрави с дебютен успех в австрийската столица.

В друг двубой от днешната програма Алекс Де Минор се завърна на победния път, след като надделя над бившия шампион в надпреварата, Кевин Андерсън, с резултат 6:3 7:6(3).

Мачът започна с равностойна игра от страна на двамата съперници, като те бяха безкомпромисни от линията за сервис и взимаха безпроблемно подаванията си. В края на сета обаче австралиецът прекъсна паритета на корта и постепенно взе инициативата. Де Минор пречупи на два пъти сервиса на бившия номер 3, за да се доближи максимално до победата. След почивката двамата продължиха да играят равностойно, като си размениха по един брейк в хода на частта. В последвалия тайбрек първата ракета на Австралия бе категоричен, давайки само три точки на Андерсън, за да се поздрави с ценен успех на старта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алкарас започна с престижна победа във Виена; Де Минор преодоля бившия шампион Андерсън Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | атп | виена | карлос алкарас | Обзори | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook