Полет със заразени пътници остави 24 тенисисти под пълна карантина

от в 13:44 на 16.01.2021
Диана Андреева

По-рано днес в Мелбърн тенисистите и персонала, които са пристигнали в Австралия с полет QR7493 от Лос Анджелис, са били уведомени, че двe неидентифицирани лица са дали положителни тестове за COVID-19 след кацането в страната. В резултат на това всички пътници, които са били на борда, ще трябва да останат в стаите си през целия период на карантината.

„Главният здравен директор прегледа полета и прецени, че всички на борда трябва да се изолират и ще бъдат затворени в стаите си за 14-дневната карантина“, се казва в изявлението. „Знаем, че това не е начинът, по който си представяхте, че подготовката ви за АО ще започне, но целият ни екип е тук, за да ви подкрепи и да направи всичко възможно, за да преминете през това.“ 

По-късно в събота , COVID-19 Quarantine Victoria (CQV) потвърди, че „член на екипажа и участник в Australian Open, който не е играч“ са дали двата положителни теста. Организаторите съобщиха официално в Twitter, че от 79 души на борда на QR7493, 24 са били състезатели. 

Сред топ имената, засегнати от ситуацията са двукратната шампионка на Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка, Слоун Стивънс, освен това бившият номер четири в света Кей Нишикори и американецът Тенис Сандгрен. На полета са били и Николас Монро, Сантяго Гонсалес, Артем Ситак, Вашек Поспишил, Гидо Пея, Пабло Куевас, Алисън Риск и Маркос Жирон. 

„Всички сме считани за контактни лица. Поисках велоаргометър, така че ще се стремя да остана във форма. Вероятно ще излезем от карантината на 29 януари и ще се отправим направо към ATP 250 турнира няколко дни след това. 

„Очевидно не е страхотно, но това е рискът, който всички поехме. Те ни предупредиха, че при подобна ситуация, всичко ще бъде по преценка на австралийското правителство и здравните власти. Просто извадихме лош късмет. “, сподели двойковият състезател Артьом Ситак в Instagram акаунта си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Полет със заразени пътници остави 24 тенисисти под пълна карантина Диана Андреева
Теми:  
Австралия | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook