Официално: ITF прекрати членството на Руската и Беларуската тенис федерация

от в 14:16 на 07.05.2022
Мирела Николова

Руската инвазия в Украйна доведе до множество рестрикции спрямо страната агресор, които не подминаха и тениса. Последните санкции са свързани с решението на ITF да прекрати членството на Руската и Беларуската тенис федерация, което бе официално потвърдено днес.

Още в началото на военния конфликт тимовете на Русия и Беларус бяха извадени от международните тенис надпревари, като също така бе издаден указ, с който се отменят всички ITF турнири на територията на двете държави. Впоследствие националните флагове и всички отличителни белези на страната бяха премахнати от профилите на руските и беларуските състезатели, които също така получиха забрана за участие в тазгодишното издание на Уимбълдън. 

През днешния ден на официално заседание бе взето решение двете държави да бъдат изключени от Международната тенис федерация, след като 80% от делегатите, присъстващи на конференцията, подкрепиха това предложение. Новината бе потвърдена и от президента на Руската федерация по тенис - Шамил Тарпищев.

"Дейността на Руската тенис федерация е официално прекратена. Решението е взето след общо гласуване. Очакваше се. Ще преустановят нашето членство и това на беларусите", каза руснакът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: ITF прекрати членството на Руската и Беларуската тенис федерация Мирела Николова
Теми:  
ITF | любопитно | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook