Официално: Лечението е преминало добре и Рафаел Надал ще играе на Уимбълдън

от в 15:13 на 17.06.2022
Калоян Соколов

Изминаха близо две седмици от рекордната 22-ра титла от Големия шлем в кариерата на Рафаел Надал. Матадора беше принуден да играе на инжекции през целия Ролан Гарос, само че това не му попречи за пореден път да докаже, че няма по-добър играч от него на клей в света.

Самият Рафа обаче призна, че е предприел прекалено сериозен риск с участието си в Париж и не възнамерява да пътува за Великобритания, ако продължи да изпитва толкова сериозен дискомфорт в областта на стъпалото. Ситуацията изиска Надал да се подложи на нов вид лечение на крака си, което протече в Барселона и изглежда, че е имало ползотворен ефект, защото бившият номер едно официално обяви, че възнамерява да се включи на тазгодишния Уимбълдън, а ето какво точно сподели манакорецът на пресконферецията си през днешния ден:

"Ефектът от лечението не е незабавен, само че вече започва да въдейства положително и промените са забележими. В момента изпитвам далеч по-малка болка в ставите. Резултатите ми от двете проведени сесии са задоволителни, като тренирам напълно пълноценно през последните пет дни. Трябва да бъда търпелив, защото не съм играл на трева през последните три години, но усещането ми върху настилката постоянно се подобрява. В понеделник ще замина за Лондон, като имам намерение да изиграя няколко мача на демонстративния турнир в Хърлингам и впоследствие да участвам на Уимбълдън. Остава ми една седмица, през която да се подготвя максимално добре и да бъда конкурентнопособен, когато турнирът започне" - сподели Рафа пред медиите в Майорка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Лечението е преминало добре и Рафаел Надал ще играе на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Пресконференции | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook