Официално: Руските и беларуските тенисисти се завръщат на Уимбълдън и другите тревни турнири!

от в 14:57 на 31.03.2023
Калоян Соколов

Руските и беларуските тенисисти ще могат да се завърнат на Уимбълдън и всички други състезания на трева във Великобритания. Това решение беше официално взето днес от Британската тенис асоциация. Припомняме ви, че организацията беше заплашена от ATP, WTA и ITF, че ще се раздели с лиценза си за провеждането на надпреварите в Куинс и Ийстбърн, ако отново забрани участието на играчите от тази част на света и изглежда този ултимативен подход е свършил своята работа.

Самите състезатели ще трябва да подпишат специална декларация, с която заявяват, че изцяло се разграничават от руската военна инвазия в Украйна, а организаторите няма да имат никаква толерантност към флагове, артикули, действия и символи, които биха могли да се тълкуват като акт на подкрепа спрямо режима на Владимир Путин.

Новите правила също така забраняват всякакво спонсориране на атлетите от двете държави, като те ще трябва да играят под неутрален флаг, а от Уимбълдън признават, че много трудно са стигнали до взетото решение:

"Имаше силна и много разочароваща реакция от някои ръководни тениса oргани, които се разграничиха изцяло от нашата позиция и тази на Британската тенис асоциация. Ако отново бяхме постъпили по същия начин, то щеше да има има такива последствия, че това щеше да нарани сериозно интереса на тенисистите, феновете и британския тенис. Същевременно ние продължаваме да осъждаме напълно незаконната военна инвазия на Русия и нашата искрена подкрепа остава с народа на Украйна. Това беше невероятно трудно решение" - признават организаторите на най-стария тенис турнир в света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Руските и беларуските тенисисти се завръщат на Уимбълдън и другите тревни турнири! Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | беларус | любопитно | русия | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook