Окланд: Световният №90 се оказа непреодолимо изпитание за Лазаров и го отстрани на старта

от в 04:45 на 07.01.2023
Мартин Петков

Александър Лазаров изпрати успешна втора половина от вече изминалата 2022-ра, в която се поздрави с дебютната си победа на ниво АТР по време на родния ни Sofia Open и впоследствие завоюва на два пъти Фючърс надпреварата в Созопол. На старта на настоящия тенис сезон световният номер 297 попадна в тима на България за United Cup, където имаше пряко значение за историческия първи успех на страната ни в новосъздадената отборна надпревара, след като оформи тандем с Избелла Шиникова и двамата надиграха двойката Давид Гофен/Елизе Мертенс, носейки триумфа на селекцията ни срещу Белгия с 3:2.

Същевременно българинът използва времето си, докато е на Зеления континент, за да подаде заявка за квалификациите на АТР 250 състезанието в Окланд, където първоначално беше осми в списъка с резервите, но ден преди началото на турнира успя да заеме последното място в пресявките и жребият го изправи срещу световния номер 90 Грегоар Барер. Метеорологичните условия в последната седмица в новозеландския град предразполагаха към неспирни превалявания, поради което мачовете се очакваше да бъдат в зала, но в последния момент дъждът отмина и срещата се игра на открито, ала предвид късното си пристигане в Окланд нашето момче видимо не се чувстваше в нужната кондиция за игра и инкасира поражение от французина за малко над час на корта - 1:6 4:6.

Дебютният четвърт час за двубоя се оказа повече от кошмарен за Алекс, чиито комбинации безрезервно биваха контрирани по отличен начин на представителя на топ 100, което доведе да два поредни пробива в актива на седмия поставен в схемата. Отърсил се от първоначалния шок, българинът покачи значително качеството в отиграванията си, като резултатът не закъсня и той разполагаше на два пъти с точка за рибрейк, но до такъв така и не се стигна, след като Барер остана безупречен на собствено подаване, записвайки откриващия сет на сметката си само 24 минути след старта на срещата.

Във втората част нашенецът нагледно беше забравил за случилото се по-рано в хода на сблъсъка, като започна да изпълнява ударите си със завидно самочувствие и своебразно превърна форхенда си в основен точконосител. Световният номер 297 постепенно дори се утвърди в позицията на по-активният тенисист на корта, ала последователни сбъркани топки означаваха брейкболи пред французина в пословичния седми гейм, от които той материализира първия и поведе с 5:3. Въпреки случилото се, Лазаров не допусна негативните емоции да го обземат и след два спасени мачбола достигна на свой ред точка за изравняване на резултата, но световният номер 90 се оказа непоколебим, узаконявайки победата си в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Окланд: Световният №90 се оказа непреодолимо изпитание за Лазаров и го отстрани на старта Мартин Петков
Теми:  
atp | александър лазаров | грегоар барер | квалификации | окланд

Коментари





Следвайте ни в Facebook