Окончателно: Новак Джокович пропуска Australian Open 2022!

от в 09:49 на 16.01.2022
Диана Андреева

9-кратният шампион на Australian Open и световен номер едно Новак Джокович пропуска тазгодишното издание на първия за сезона турнир от Големия шлем. След повече от 10 дни в преговори и съдебни процеси официално днес бе взето решението, че визата на сърбина е анулирана и в най-кратък период от време той ще бъде депортиран обратно в дома си, без да му бъде разрешено да вземе участие в AO. 

Самият Джокович не пропусна да направи медийно изявление, минути след като научи решението на съдията. В него водачът в ранглистата сподели, че е наистина разочарован от случващото се, но това е бил последният му опит да се противопостави на местните власти и вече официално приема тяхното решение и ще напусне страната в най-скоро време.

Сагата с Новак Джокович започна още при пристигането на сърбина на австралийска земя. Световният номер едно е планирал да вземе участие в Australian Open с медицинско изключение, позволяващо му да не си поставя ваксина против COVID-19, ала въпреки това местните власти не го допуснаха на австралийска територия. Визата на Ноле бе отказана още през миналата седмица, но след съдебно дело Джокович получи разрешение да остане в страната. 

Няколко дни след като съдията отсъди делото в полза на световния номер едно и той бе допуснат до участие в Australian Open, министърът на имиграцията Алекс Хоук съобщи, че сърбинът би могъл да предизвика "вълнение сред антиваксърското общество" и отново анулира визата му. Макар че адвокатите на Джокович се намесиха, този път съдебният процес не завърши в полза на 20-кратния шампион от Шлема и той ще бъде депортиран обратно в дома си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Окончателно: Новак Джокович пропуска Australian Open 2022! Диана Андреева
Теми:  
australian open | australian open новини | Tennis Australia | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook