Олимпиецът Мъри отново в действие: Все по-близо до нов медал!

от в 16:35 на 27.07.2021
Мирела Николова

Анди Мъри несъмнено е един от най-успешните тенисисти, когато става въпрос за Олимпийската тенис надпревара. Британецът е единственият играч в историята на тениса, който успява да се окичи със златото на Олимпиада цели два пъти в своята кариера, засенчвайки представителите на Голямата тройка. 

През тази година Мъри взе решение да се оттегли от турнира на сингъл поради физически проблем в областта на бедрото, като същевременно избра да участва само на двойковата надпревара, където си партнира със специалиста при тандемите Джо Солсбъри. Изглежда, двамата представители на Великобритания се сработват перфектно, след като вече си осигуриха място в четвъртфиналната фаза. 

 До момента дуото на Мъри и Солсбъри няма нито един загубен сет и крачи уверено напред, като по пътя си към финалната осмица британците победиха вторите поставени в схемата Никола Маю и Пиер-Юг Ербер, а на осминафиналите се наложиха над Кевин Кравиц и Тим Пюц. В битка за място на полуфиналите те ще срещнат хърватския тандем на Марин Чилич и Иван Додиг, които също са безкомпромисни в изявите си в Токио досега.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Олимпиецът Мъри отново в действие: Все по-близо до нов медал! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | джо солсбъри | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook