Олимпийският отбор на Австралия ще се лиши от още един свой играч заради COVID-19

от в 16:12 на 16.07.2021
Мирела Николова

След по-малко от месец ще бъде поставено началото на най-голямото спортно събитие, а именно Олимпиадата. Наскоро бе обявено, че Олимпийските игри в Токио ще се провеждат без публика и при спазване на изключително строги мерки, което принуди мнозина топ тенисисти, първоначално включени в списъка с участници, да се откажат от пътуване до японската столица, като сред тях бе и винаги атрактивният Ник Кириос. Днес обаче стана ясно, че още един представител на Австралия в лицето на Алекс Де Минор няма да се включи в битката за медалите поради положителен тест за COVID-19.

"Наистина сме разочаровани да съобщим, че Алекс няма да участва на Олимпиадата", каза Иан Честърмен, който е вицепрезидент на Националния олимпийски комитет на Австралия. "Той също каза, че е съкрушен от това стечение на обстоятелствата, тъй като още от малък е мечтаел да представлява страната на Олимпийските игри."

Честърмен добави още, че никой тенисист не е имал физически контакт с Де Минор, откакто той е напуснал Уимбълдън на 5 юли, когато е дал негативна проба за коронавирус. Той също така информира, че тестовете на всички останали австралийски играчи са отрицателни.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Олимпийският отбор на Австралия ще се лиши от още един свой играч заради COVID-19 Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | олимпийски игри | токио олимпийски игри 2020

Коментари





Следвайте ни в Facebook