Опелка: Не е нормално да разбираме за случващото се в Тура чрез социалните мрежи

от в 19:50 на 22.07.2020
Катерина Георгиева
Миналия месец стотици хиляди тенис фенове бяха развълнувани от новините за предстоящото възобновяване на Тура, предвидено за средата на август. За жалост, поради високата заболеваемост от COVID-19 в САЩ първият планиран турнир във Вашингтон беше отменен.

Тенисистите не бяха персонално информирани за отмяната на надпреварата, а научиха за нея чрез социалните мрежи.

Световният №39 Рейли Опелка направи намек на ръководните органи в тениса, като публикува пост с подигравателна нотка в Туитър акаунта си, гласящ: „Чудя се дали спортистите в останалите дисциплини използват Туитър за актуализации на графика, защото това е единственият начин, по който ни бива съобщено”.

https://twitter.com/ReillyOpelka/status/1285579443424165895?s=20

Американецът не е получил сведения от първа ръка, а е разбрал за случилото се от туит на Джон Вертхайм – редактор на Sports Illustrated.

Това съвсем не е единичен случай. При първоначалното отлагане на Ролан Гарос всички състезатели отново бяха информирани чрез публикация в официалния Туитър акаунт на турнира.

Всяка ключова новина за света на тениса бива разкрита чрез социалните медии, като отговорниците за надпреварите всъщност нямат обособена система за комуникация с професионалистите.

US Open може да не се проведе в Ню Йорк - Спорт - БНР Новини

Не се очаква отмяната на Citi Open да повлияе на  Откритото първенство на САЩ. Организаторите са твърдо решени да осъществят плана си независимо от възникналата ситуация. Мнозина играчи са изразили несъгласието си за провеждането на надпреварата, като в същото време са стартирали усилени тренировки на клей и са по-склонни да вземат участие в европейските турнири.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка: Не е нормално да разбираме за случващото се в Тура чрез социалните мрежи Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook