Опелка: Отказването на Голямата тройка ще бъде добре за тениса, ще стане по-вълнуващ

от в 18:15 на 22.08.2022
Мирела Николова

Представителите на Голямата тройка доминират изцяло тениса през последните десетилетия, като мнозина тенисисти не успяха да разгърнат потенциала си и да достигнат върха на спорта, оставайки в сянката на Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер, които през последните 18 години са поделили помежду си 63 от общо 75 трофея от Шлема. Легендарното съперничество между Тримата големи е причината милиони хора по света да проявят интерес към тениса и редица специалисти са на мнението, че след като Надал, Джокович и Федерер сложат край на кариерите си, спортът ще изгуби досегашния си блясък. 

Напълно противоположна позиция зае световният №17 Райли Опелка, който в свое скорошно интервю коментира темата за отказването на Голямата тройка. Според американеца интересът към тениса не само че няма да спадне, но и ще се увеличи, тъй като надпреварите ще бъдат далеч по-непредсказуеми и много повече играчи ще имат възможност за триумф.

"Времето на Голямата тройка отминава, но това е лудост. Любопитно ми е да видя как ще изглежда тенисът, когато Федерер, Надал и Джокович се откажат. Списъкът с шампионите в турнирите от Шлема ще бъде по-дълъг и мисля, че това ще бъде добре за тениса, тъй като ще привлече вниманието на хора от повече страни. Например цяла Гърция ще започне да се интересува от тенис, след като Стефанос Циципас спечели "мейджър" надпревара. Същото ще важи и за Италия, когато Матео Беретини успее да го стори. Мисля, че тогава тенисът ще бъде по-вълнуващ", заяви американецът.

Източник: FirstSportz

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка: Отказването на Голямата тройка ще бъде добре за тениса, ще стане по-вълнуващ Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | интервю | любопитно | новак джокович | райли опелка | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook