Опелка се справи с Манарино и ще спори за място на финала в Делрей Бийч

от в 09:01 на 19.02.2022
Диана Андреева

Райли Опелка трябваше да извади на показ най-доброто от играта си, за да успее да спре вдъхновения Адриан Манарино в Делрей Бийч. След повече от два астрономически часа, прекарани на корта, представителят на домакините сложи край на срещата при резултат 7:6(2) 3:6 6:1 и с това се поздрави със своята шеста поредна победа, както и намери място сред полуфиналистите на надпреварата във Флорида.

В спор за място в заключителния етап на Delray Beach International Tennis Championships Опелка ще премери сили с изненадата на турнира Джон Милман. Световният номер 91 пречупи Григор Димитров тази сутрин и за първи път от близо 3 години ще има възможност да участва на ATP полуфинал, а това ще му гарантира и известен скок в световната ранглиста от понеделник.

Двубоят между Манарино и Опелка стартира на високи обороти. Двамата състезатели сервираха отлично и преминаваха с лекота през подаванията си, което напълно лиши частта от интрига. Закономерно се достигна до решаващ дълъг гейм, където обаче Опелка доминира от първата до последната точка и заслужено откри общия резултат в своя полза.

Подемът на Опелка не продължи и във втория сет, а точно напротив - местният представител понижи сериозно нивото си на игра, а първият му сервис все по-рядко намираше очертанията на полето. Манарино мигновено се възползва от открилата се възможност и без никакви колебания реализира пробив още в самото начало, за да излезе уверено напред в резултата - 4:1. Левичарят задържа преднината си до самия край на частта и не след дълго паритетът в сетовете отново се завърна.

След почивката двамата състезатели напълно размениха ролите си. Опелка започна отново да впечатлява с мощните си удари от основна линия, докато колебливите изпълнения на Манарино постоянно го поставяха в невъзможни за отиграване ситуации. Местният представител контролираше събитията на корта  и с помощта на два пробива в крайна сметка вдигна победоносно ръце.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опелка се справи с Манарино и ще спори за място на финала в Делрей Бийч Диана Андреева
Теми:  
atp | адриан манарино | Обзори | райли опелка | тенис турнир в делрей бийч

Коментари





Следвайте ни в Facebook