Осака: Била съм в позицията на Джокович и случващото се с него ме натъжава

от в 13:21 на 15.01.2022
Диана Андреева

Новак Джокович е сред най-споменаваните и обсъждани лица не само в тениса, но и цялостно по света през последните дни. Сърбинът има проблеми с получаватето на виза за престой в Австралия, тъй като не е ваксиниран, а това поставя и под сериозен въпрос участието му на Australian Open 2022. Сагата все още не е намерила своя край, макар че турнирът от Големия шлем ще започне идния понеделник, но дали Джокович ще застане под светлината на прожекторите в Мелбърн Парк, все още не е известно.

Колегите на световния номер едно имат разногласия по случая и не всички са на мнение, че Джокович трябва да бъде допуснат в Австралия без ваксина, която принципно е задължителна за пристигащите в страната. Но Наоми Осака подкрепи Новак, защото сподели, че и тя е преминавала през подобна случка в миналото. Ето какво точно разказа японката пред австралийски журналисти:

,,Не вярвам, че моето мнение има някаква тежест по случая. Каквото и да коментирам, отзивите ще бъдат противоречиви. Няма да променя нищо с изказването си по този въпрос и го намирам за излишно, но все пак бих отбелязала, че смятам тази ситуация за доста неприятна. Джокович е чудесен тенисист и е жалко, че част от хората ще го запомнят по този начин - с лошо.

Но както вече казах, развръзката на сагата не зависи от нас, тенисистите, а от правителството на Австралия. Знам какво е да си на мястото на Новак - постоянно си разпитван от приятели, познати и журналисти, а същевременно четеш какви ли не коментари по твой адрес в социалните мрежи. Единственото, което можеш да направиш в такава ситуация, е да се опиташ да останеш позитивен". - завърши Осака.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака: Била съм в позицията на Джокович и случващото се с него ме натъжава Диана Андреева
Теми:  
Австралия | джокович | наоми осака | новак джокович | осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook