Осака и Брейди оформиха първата полуфинална двойка при жените в Ню Йорк

от в 07:21 на 09.09.2020
Константин Андреев
Наоми Осака бе на прага от елиминацията в третия кръг на надпреварата, но японката чувствително повиши нивото си в хода на турнира и вече е полуфиналистка! Световната номер седем стори това, след като регистрира успех над Шелби Роджърс с 6:3 6:4.



Шампионката от 2018-а изглеждаше изключително уверена на корта през цялото време, докато Роджърс сякаш бе смутена от шанса, който се е открил пред нея и влезе изключително нервно в двубоя. Това доведе до пробив в полза на Осака за 4:2, само че американката реагира с моментален рибрейк. Бившата номер 1 реагира подобаващо и затвори частта с два поредни гейма в нейна полза, а освен това реализира брейк за начало на втората част, което се оказа решително за изхода на мача в полза на Наоми.

https://twitter.com/espnW/status/1303494501340766209?s=19

Следващата съперничка на Осака пък ще бъде Дженифър Брейди. Местната състезателка преодоля съпротивата на Юлия Путинцева с 6:3 6:2, класирайки се за пръв път в своята кариера за финалната четворка на турнир от Големия шлем.



Брейди не остави никакви шансове на противничката си, защото съкращаваше отлично разиграванията с помощта на мощните си форхенди. Путинцева изобщо не успяваше да удържи на темпото на опонентката си, която трупаше гейм след грйм на сметката си и чрез контролирана агресия закономерно продължи към предпоследното стъпало в надпреварата.

https://twitter.com/usopen/status/1303384070475321344?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака и Брейди оформиха първата полуфинална двойка при жените в Ню Йорк Константин Андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook