Осака: Изненадана съм колко добре се чувствам на корта в момента

от в 10:28 на 01.04.2022
Диана Андреева

Наоми Осака премина през нелек период в личен план последните години, което се отрази сериозно и на нейните резултати в спорта. Японката отсъства от корта през по-голямата част от миналия сезон заради депресия, а неведнъж напускаше интервюта и мачове обляна в сълзи. Тези проблеми обаче постепенно избледняват и 4-кратната шампионка от Големия шлем отново радва почитателите си с изявите си в Тура, като от следващата седмица предстои да се изкачи обратно към челните позиции в WTA ранглистата, благодарение на отличното си представяне в Miami Open. 

В момента Осака се намира в серия от шест последователни победи и предстои да се изправи срещу Ига Швьонтек в спор за титлата на турнира в Маями през утрешния ден. В интервю преди големия финал бившата световна номер едно сподели как се чувства и разкри, че с нетърпение очаква последния си двубой от надпреварата.

"От една страна съм изненадана от представянето си в Маями, но от друга - не чак толкова. Както споделих вече, се консултирах с терапевт след загубата в Индиън Уелс и това наистина ми помогна. Разказах й точно как се чувствам и какво мисля, а тя ме посъветва да гледам на случващото се от друг ъгъл. Сега съм настроена към всички мои проблеми по различен начин и се радвам, че превъзмогнах себе си, защото рядко си позволявам да натоварвам останалите със своите страдания и заради това преди отказвах да посещавам специалисти.

Не очаквах обаче ефектът от терапиите да дойде толкова бързо. Наистина съм изненадана колко добре се чувствам в момента както на корта, така още в компанията на останалите състезателки и дори сред феновете. Уверена съм в себе си и във възможностите си, с нетърпение очаквам мача за титлата. Това ще бъде първият ми финал от Australian Open 2021-а насам и съм толкова щастлива" - коментира Осака.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака: Изненадана съм колко добре се чувствам на корта в момента Диана Андреева
Теми:  
wta | маями | наоми осака | осака | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook