Осака не остави шансове на Джорджи, Костюк елиминира Севастова

от в 03:26 на 03.09.2020
Петър Колев


Наоми Осака се класира за третия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем след победа в два сета над италианката Камила Джорджи. Това бе втора среща между двете тенисистки, като на турнира в Токио през 2018 г. японката също не отпусна сет на своята противничка. Напомняме, че японката достигна до финала на W&S Open през миналата седмица, но не излезе за мача си срещу Виктория Азаренка.

Първият сет не предложи интрига - докато Осака беше изключително стабилна от основната линия и сипеше уинъри от всяка точка на корта, то Джорджи правеше изключително много непредизвикани грешки в опит да бъде максимално агресивна. Японката набързо поведе с 5:0 и въпреки че не успя да затвори частта на ретур, тя го стори без особени проблеми на сервис - 6:1.

Осака

Италианката подобри представянето си във втората част, тя започна да намира очертанията на корта и да реализира уинъри както от форхенд, така и от бекхенд. Темпото в разиграванията беше изключително високо, но все пак световната №9 беше тази, която съумяваше да печели важните точки в срещата. Тя реализира два пробива, които ѝ бяха напълно достатъчни да затвори мача след малко повече от час игра на корта за крайното 6:1 6:2.



Нейна съперничка в следващия кръг на надпреварата ще бъде младата украинка Марта Костюк, която се наложи в последователни сетове над поставената под №31 Анастасия Севастова. Спасявайки две точки за пробив в петия гейм, световната №137 съумя да осъществи брейк в следващия гейм за 4:2. До края на частта Севастова не успя да бъде конкурентна в сервис геймовете на своята противничка и така Костюк поведе в отделните части - 6:3.



Латвийката извърши геройство в началото на втория сет, успявайки да измъкне гейм, продължил близо 15 минути, в който неутрализира цели седем точки за пробив. Други проблеми за сервиращите в сета нямаше и логично се достигна до тайбрек. В него Севастова започна ударно, тъй като поведе с 5:2 точки, но се поддаде на емоциите и не успя да спечели дори точка до края на срещата. Така младата украинка затвори мача за по-малко от час и половина игра на корта за крайното 6:3 7:6(5).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака не остави шансове на Джорджи, Костюк елиминира Севастова Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook