Осака срещна трудности с Костюк, но продължава напред на US Open

от в 22:00 на 04.09.2020
Мирела Николова

Поставената под номер 4 Наоми Осака продължава кампанията си на втория за годината турнир от Големия Шлем US Open, побеждавайки украинката Марта Костюк с 6:4 6:7(4) 6:2. За място на четвъртфиналите японката ще се изправи срещу победителката от мача между Магда Линет и Анет Контавейт.



Костюк навлезе в мача уверено и успяваше да бъде конкурентна на световната номер 9, но множеството двойни грешки оказаха своето влияние в петия гейм и Осака се възползва още от първата точка за пробив. Двукратната шампионка на турнири от Шлема играеше много солидно от основната линия, атакувайки както от форхенд, така и от бекхенд. Това й позволи да постави под напрежение и следващото подаване на украинката, която обаче показа характер и се измъкна от 0:40. Въпреки това тийнейджърката продължи да бъде неубедителна на свой сервис и инкасира втори пробив, след който бившата номер 1 поведе в отделните части – 6:3.



Наоми перманентно налагаше своето темпо на игра и във втория сет, печелейки без затруднения сервис геймовете си. Също както досега, японката се възползваше от слабостите в играта на съперничката и достигна до цели 6 брейк пойнта, които бяха отразени от Марта. В средата на сета световната номер 137 намали грешките и подпомогната от спада в играта на шампионката от 2018г., съумя да реализира пробив. Сервирайки за сета обаче, неопитната украинка се поддаде на напрежението и опонентката й се завърна в сета в последния възможен момент. Закономерно този така оспорван сет завърши с тайбрек, в който фаворитката в мача не се представи на необходимото ниво, и Костюк изравни частите – 7:6(4).



В началото на заключителната част и двете тенисистки имаха затруднения в сервис геймовете си, но първа от колебанията на съперничката се възползва Осака и съумя да осъществи пробив. До края на мача тя не остави никакви шансове на Костюк, която не спечели нито гейм повече, и японката се поздрави с крайната победа - 6:4 6:7(4) 6:2.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака срещна трудности с Костюк, но продължава напред на US Open Мирела Николова

Коментари





Следвайте ни в Facebook