Още един тенисист ще пропусне АО поради положителна проба за Covid-19

от в 17:37 на 23.01.2021
Калоян Соколов

Португалският играч Жоао Соуса също ще пропусне Откритото първенство на Австралия. Състезателят даде положителна проба за коронавирус преди да излети за Мелбърн и няма да може да се включи в надпреварата, като напълно същата съдба сполетя Анди Мъри, а пък Паула Бадоса се оказа заразена, след като вече караше карантината си в австралийския град, което означава, че тримата тенисисти няма да могат да се включват в първия турнир от Големия шлем за сезона.

Соуса споделя, че вече е дал няколко отрицателни теста и няма симптоми, само че рестрикциите в Австралия са много строги и той със сигурност ще остане у дома. Световният номер 92 освен това бе записан в надпреварата по двойки, което оставя неговият партньор Рохан Бопана напълно сам за предстоящия турнир и неговото пътуване може да се окаже на практика безсмислено, ако бързо не намери заместник на Жоао.

Мястото на Соуса в основната схема ще бъде заето от "щастливия губещ" Седрик-Марел Щебе, а португалецът за пръв път ще пропусне "мейджър" събитие от Ролан Гарос през 2011-а година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още един тенисист ще пропусне АО поради положителна проба за Covid-19 Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | жоао соуса

Коментари





Следвайте ни в Facebook