Още една традиция отпада на Уимбълдън: Очаква ни да наблюдаваме различен формат

от в 20:38 на 25.01.2023
Калоян Соколов

Традициите на Уимбълдън винаги са били основополагащи за провеждането на турнира и организаторите правеха всичко възможно да ги защитят през годините. Новото време обаче все повече притискаше консервативните британци и те бяха принудени да направят някои компромиси.

Така миналогодишното издание беше първото, в което се провеждаха мачове през първата неделя на турнира. Впоследствие пък стана ясно, че състезателките ще могат тази година да избират цвета на своето бельо, защото традиционното бяло оставяш твърде малко на въображението и редица тенисистки споделиха колко неудобно се чувстват на корта.

Безспорно обаче най-големият недостатък на надпреварата беше, че двойковите мачове при мъжете се провеждаха във формат 3 от 5 сета и това обстоятелство спираше всякаква възможност за участие от страна на тенисистите, които имат ангажименти и в схемата на сингъл. Програмата пък редовно закъсняваше и множество срещи биваха отложени за следващия ден, защото двубоите в карето продължаваха над 4 часа, както се случи и с финалната битка през 2022-ва, в която Макс Пърсел и Матю Ебдън триумфираха след финален тайбрек над Мате Павич и Никола Мектич.

Изглежда всичко това е принудило Уимбълдън да последва примера на останалите три надпревари от Големия шлем, в които сблъсъците при тандемите се играят до спечелването на 2 сета и вече ще ставаме свидетели на същото и по време на най-старата тенис надпревара в света.

Източник: AP News

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още една традиция отпада на Уимбълдън: Очаква ни да наблюдаваме различен формат Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook