Още една звезда се отказа от Sofia Open: Миналогодишният финалист пропуска турнира

от в 20:37 на 22.09.2022
Мирела Николова

Настоящият сезон започна по великолепен начин за Гаел Монфис, който завоюва титлата в Аделаида и впоследствие достигна до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Не след дълго обаче французинът влезе отново в един омагьосан кръг от контузии, от който продължава да не може да намери изход и затова ще пропусне предстоящия турнир от категория АТР 250 в София.

Бившият №6 бе извън кортовете в продължение на повече от три месеца, през които лекуваше контузия в десния крак, принудила го да се откаже и от Ролан Гарос и Уимбълдън. Той се завърна в игра на Мастърса в Монреал, но още в третия си мач нарани същата проблемна зона и се строполи на земята. Опасенията, че става въпрос за нова сериозна травма, за съжаление, се сбъднаха и той трябваше да пропусне трети пореден турнир от Големия шлем, а именно US Open.

Самият Монфис сподели, че не знае кога ще бъде в оптимално състояние да се състезава отново, а по всичко изглежда, че той все още не е успял да се възстанови, защото продължава да отказва предварително заявените турнири в програмата си. Един от тях е и Sofia Open, където френският тенисист е гостувал два пъти и може да се похвали с отлично представяне при всяко от предходните си две участия. През 2019-а той достигна до полуфиналната фаза, бивайки елиминиран от бъдещия шампион Даниил Медведев, докато през миналия сезон игра финал, в който отстъпи на двукратния носител на трофея в българската столица - Яник Синер.

Освен Монфис от турнира в София се отказа и световният №41 Филип Краинович, като техните места в схемата ще бъдат заети съответно от Камил Майхржак и Пабло Андухар.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още една звезда се отказа от Sofia Open: Миналогодишният финалист пропуска турнира Мирела Николова
Теми:  
atp | sofia open | Sofia Open 2022 | гаел монфис | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook