Още едно голямо име пропуска Аустрелиън Оупън 2022!

от в 07:43 на 16.12.2021
Диана Андреева

Аустрелиън Оупън се превърна в първия турнир, който изисква задължителна ваксинация от страна на играчите. Това беше обявено още в края на октомври от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук, а въпросното правило е в сила за всеки един чужденец, който иска да посети Австралия. Така веднага се породи въпроса дали всички състезатели ще си поставят ваксината против коронавирус, за да си дадат шанс за участие в дебютната надпревара от Шлема за сезона, като вече имаме отрицателен отговор на хоризонта, дошъл от Пиер-Юг Ербер.

Същевременно Каролина Плишкова се превърна в първата представителка на топ 10 в WTA ранглистата, която няма да се включи в нито един от австралийските турнири. Официалната причина, стоящя зад решението на чешката тенисистка, е контузия в дясната ръка, получена по време на тренировка. Ето и обръщението на световната номер четири към нейните почитатели, което бе споделено в Twitter акаунта на Australian Open:

"С тъга ви съобщавам, че нараниф дясната си ръка по време на тренировка през вчерашния ден. Поради тази причина няма да мога да играя в Аделаида, Сидни, както и Australian Open през предстоящата година. Няма да имам възможност да се включа в австралийките турнири и ще бъда наистина тъжна, защото няма да се насладя на подкрепата на моите фенове." - завърши Плишкова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още едно голямо име пропуска Аустрелиън Оупън 2022! Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook