Ощетен ли беше Джокович? Удължен вик му коства точка в 1/2-финала срещу Синер (видео)

от в 16:55 на 14.07.2023
Мирела Николова

Полуфиналният сблъсък на Уимбълдън между Новак Джокович и Яник Синер ни предложи множество първокласни разигравания, но същевременно ни направи свидетели и на една изключително противоречива ситуация, след като съдията на стола реши да отнеме точка от сърбина заради провикване по време на разиграването.

Рекордьорът по титли от Големия шлем изцяло доминираше събитията на корта и скоропостижно спечели откриващия сет, след което още в началото на втората част реализира пробив и поведе с 3:1. При резултат 15:15 в следващия си сервис гейм балканецът пласира великолепен бекхенд по правата, с който си гарантираше контрол върху разиграването оттам насетне и почти сигурно щеше да завърши в своя полза. Тогава обаче главният арбитър Ричард Хай прекъсна разиграването, отсъждайки точката директно в полза на италианеца.

Според правилника по време на разиграването тенисистите нямат право да говорят и изглежда, че британският съдия е преценил, че викът на Джокович при отиграването на бекхенда е продължил твърде дълго и това би могло да повлияе на концентрацията на Синер. Бившият №1 в света бе шокиран от това решение на рефера и веднага се отправи към стола му, но разговорът между двамата не продължи дълго.

"Сигурно се шегуваш! Да отсъдиш подобно нещо по време на 1/2-финал на Уимбълдън? Какво правиш?", каза световният №2, след което бързо се върна на линията за сервис в желанието си да не губи ритъма, в който се намираше до момента.

Съдията на стола обаче не спря дотук и по-късно в гейма даде и предупреждение за просрочване на времето между точките на Джокович, който дори бе изправен пред опасност от загуба на подаването си. Въпреки всичко обаче сърбинът съумя да измъкне този противоречив гейм и да увеличи преднината си в резултата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ощетен ли беше Джокович? Удължен вик му коства точка в 1/2-финала срещу Синер (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook