О'Съливан: Джокович е най-великият, но не изключвам шансовете си срещу него на корта

от в 13:51 на 09.04.2022
Мирела Николова

Рони О'Съливан категорично е най-разпознаваемата фигура в световния снукър и има значителен принос към засилване интереса към този спорт през последните години. В момента на англичанина му предстои участие на Световното първенство по снукър, където ще се опита да изравни рекорда на Стивън Хендри от седем спечелени титли, като междувременно Ракетата коментира битката за величие в тениса между Голямата тройка. След като преди няколко дни определи Федерер като истински артист, а Джокович и Надал за отлично смазани машини, днес О'Съливан даде своя отговор на въпроса за това кой е най-великият тенисист в историята.

"Джокович заслужава адмирации. Той е най-добрият играч за всички времена и ще завърши с най-много трофеи от Големия шлем. Заедно с Роджър Федерер и Рафаел Надал са истински спортен феномен. С Новак имаме различен стил на игра, аз наподобявам повече този на Федерер. Роджър има самоувереност, но Новак е повече като комбинация от стилове и притежава всичко", каза Геният от Чигуел.

Шесткратният световен шампион заяви също така, че обича да играе тенис и с удоволствие би застанал от другата страна на мрежата срещу Новак Джокович. 

"Добър съм на тенис. Убеден съм, че имам повече шансове срещу Новак на корта, отколкото той срещу мен около масата. Ако е готов да поиграе малко снукър с мен, винаги може да ми се обади", добави още британският състезател.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
О'Съливан: Джокович е най-великият, но не изключвам шансовете си срещу него на корта Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | рони о'съливан

Коментари





Следвайте ни в Facebook