От 9-ия опит: Иснър най-после надви Мъри и съкруши мечтата му за нов триумф на Уимбълдън

от в 22:55 на 29.06.2022
Мирела Николова

Преди началото на Уимбълдън бившият №1 Анди Мъри заяви как все още вярва в шансовете си, че може да завоюва трети трофей на домашната си "мейджър" надпревара, но вече е сигурно, че това няма да се случи през този сезон. Във втория си двубой на "свещената трева" британецът се изправи срещу Джон Иснър, който демонстрира най-доброто, на което е способен, и разочарова домакините, оформяйки крайното 6:4 7:6(4) 6:7(3) 6:4. В битка за място в осминафиналите американеца го очаква друго сериозно препятствие в лицето на 13-ия поставен Яник Синер.

От началото на мача Иснър бе близо до най-добрата си форма и не пропускаше възможност да ускори топката, за да получи инициативата в разиграването и да предизвика неточност на противника. Благодарение на високоскоростните си и дълбоко пласирани ретури американецът проби още второто подаване на местния представител, след което можеше да разчита изцяло на бомбения си сервис, който му помогна да опази преднината си и да поведе в отделните части.

Вторият сет премина изцяло под диктовката на сервиращите, които бяха безпогрешни от линията за начален удар и не срещнаха нито една точка за пробив, поради което развръзката на частта дойде в тайбрек. Там Биг Джон поведе с ранен минипробив и до самия край подаването му продължи да бъде неговият най-верен съюзник, лишавайки Мъри от шансове да постигне обрат, като съвсем скоро 208-сантиметровият тенисист удвои аванса си в общия резултат.

В третата част Мъри успяваше да абсорбира цялата позитивна енергия, която получаваше от трибуните, и да я пренесе в играта си, което доведе до значително намаляване на броя пропуски от негова страна. С всяка изминала минута сър Анди излъчваше все по-голяма увереност и бе пределно мотивиран да постигне успеха в сета, който дойде след нов тайбрек. В него шотландецът бе изключително настървен и още в първия възможен момент се сдоби с минипробив, който се оказа решаващ за изхода на частта в негова полза.

Сервисът на световният №24 остана непробиваем и в четвъртия сет, където решителният момент дойде в петия гейм. Тогава, въпреки че цялата публика бе срещу него, Иснър съумя да запази концентрация и да се възползва от зачестилите неточности на опонента, за да успее да материализира втората си възможност за пробив след сгрешен форхенд от страна на двукратния шампион. Именно това бе повратният момент, тъй като оттук насетне американецът не допусна нито миг на колебание и след точно 3 часа и 18 минути престой на корта вдигна триумфално ръце.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От 9-ия опит: Иснър най-после надви Мъри и съкруши мечтата му за нов триумф на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | джон иснър | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook