От обявяване на отказване от тениса до финала в Маями: Приказката на Колинс продължава!

от в 12:13 на 29.03.2024
Калоян Соколов

Даниел Колинс е втората финалискта на надпреварата в Маями. Местната любимка записа своята пета поредна двусетова победа, след като надигра Екатерина Александрова, която в хода на седмицата отстрани състезателки от ранга на Ига Швьонтек и Джесика Пегула. Любопитното е, че 30-годишната американка оповести в началото на сезона, че това ще е нейната последна година в професионалния тенис и разкри, че има здравословен проблем, който прави почти невъзможно забременяването за нея, ала тези лични премеждия изобщо не я спират в момента да играе най-добрия си тенис някога и заслужено се класира за дебютния си финал на ниво WTA 1000, надигравайки своята съперничка с убедителното 6:3 6:2 и ще си оспорва трофея с бившата шампионка от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Началото на двубоя не предвещаваше подобна развръзка, тъй като Александрова първа реализира пробив, повеждайки с 2:1, но Колинс отговори със серия от 5 поредно спечелени гейма. 14-ата поставена прояви характер и измъкна следващото си подаване, спасявайки цел пет сетбола, само че местната любимка не загуби нито точка в решаващия си сервис гейм и затвори частта в своя полза.

Световната номер 52 стартира вихрено във втория сет и изобщо не даваше на своята съперничка да играе своята любима агресивна игра. Американката изцяло доминираше на корта, като веднага се откъсна напред с брейк, който задържа до последно и накрая дори дублира аванса си, за да узакони мястото си в сблъсъка за титлата във Флорида.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От обявяване на отказване от тениса до финала в Маями: Приказката на Колинс продължава! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Даниел Колинс | екатерина александрова | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook