От шампион към шампион: Надал пръв поздрави Алкарас след триумфа му на Уимбълдън

от в 04:16 на 17.07.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас през вчерашния ден за пореден път в своята кариера доказа, че неговото време в тениса вече е дошло и в спираща дъха 5-сетова епика детронира действащия шампион Новак Джокович, за да завоюва дебютната си титла на Уимбълдън. По този начин световният номер едно се превърна в едва третият испанец в историята, който може да се похвали с триумф на "свещената трева", като другите двама преди него са легендарният Маноло Сантана в средата на 60-те години на миналия век и вездесъщият Рафаел Надал, извървял пътя до отличието на два пъти, правейки това съответно през 2008-а и през 2010-а година.

Именно Матадора бе сред първите хора изобщо, които поздравиха Карлитос за сбъдването на детската му мечта да спечели титлата на Уимбълдън, като 22-кратният шампион от Големия шлем използва профилите си в социалните мрежи, за да отправи следните поздравителни слова към по-младия си сънародник:

"Поздравления, Карлитос. Ти ни удари с огромна радост през днешния ден и със сигурност нашият пионер в испанския тенис - Маноло Сантана, също празнува, където и да е той като член на Уимбълдън, към когото днес ти се присъедини. Голяма силна прегръдка и се наслади на момента си, Шампионе!!!" - гласи съобщението на Рафа, който към днешна дата продължава да подобрява физическите си данни в своята подготовка за завръщане в АТР Тура за началото на следващия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От шампион към шампион: Надал пръв поздрави Алкарас след триумфа му на Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
atp | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook