От шампион за шампиона: Федерер поздрави Надал за историческата 21-ва титла!

от в 17:15 на 30.01.2022
Мирела Николова

Днешният ден ще остане завинаги в историята на тениса, след като Рафаел Надал се превърна в първия играч, който печели 21-ва титла от Големия шлем. Това изумително постижение стана факт след феноменален обрат от 0:2 сета срещу световния №2 Даниил Медведев на финала на Аустрелиън Оупън 2022. Така Матадора излезе като едноличен лидер на върха на класацията за най-голям брой спечелени "мейджър" трофеи, изпреварвайки своите двама големи съперници през годините Роджър Федерер и Новак Джокович. 

Поздравленията за шампиона заваляха моментално, а сред първите, които поздравиха Рафа за историческата му титла, бе и самият Роджър Федерер, с когото през годините са засвидетелствали огромно уважение един към друг и приятелски взаимоотношения, а ето и какво точно бе посланието на швейцареца:

"Какъв мач само! До моя приятел и голям опонент - Рафаел Надал. Сърдечни поздравления за това, че стана първият човек, спечелил 21 трофея от Шлема, след като само преди няколко месеца по-рано заедно с теб се шегувахме как и двамата сме с патерици. Удивително. 

Никога не подценявайте този велик шампион! Твоята невероятна работна етика, отдаденост и борчески дух са вдъхновение за мен и още безброй хора по целия свят. Горд съм, че споделям тази ера с теб. За мен е чест да играя роля в това да те предизвиквам да постигаш още по същия начин, по който ти го правеше през последните 18 години.

Сигурен съм, че ще имаш още много постижения занапред, но засега се наслади на този момент!".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От шампион за шампиона: Федерер поздрави Надал за историческата 21-ва титла! Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook