От турнира в Акапулко нямат достатъчно пари да платят на Надал да участва

от в 20:30 на 25.02.2021
Тея Кръстева

В момента целият свят е засегнат от пандемията от коронавирус, която логично носи със себе си и значителни икономически загуби. Подминати от кризата не останаха и организаторите на тенис турнирите по света, като в тази бройка попада и директорът на надпреварата в Акапулко "Abierto Mexicano de Tenis Open" - Раул Зурутуза.

Световният номер 2 при мъжете Рафаел Надал няма да участва тази година на турнира в Акапулко, въпреки че е защитаващ шампион там (през 2020-а той вдигна титлата). Надал не е пропускал надпреварата в Акапулко от 2017г. насам, но според последните съобщения е имало разногласия относно хонорара му за участие през тази година, което го е принудило да се откаже.

Раул Зурутуза, директор на турнира в Акапулко, заяви, че не могат да си позволят да платят хонорара за участие на Рафаел Надал в надпреварата и затова трябва да се откажат от присъствието на испанеца в събитието:

"Връзката ни с Карлос Коста (агент на Надал) е много добра, но реалността е, че не разполагаме с финансовите средства. Бюджетът ни за тази година е ограничен, затова решихме да инвестираме тези пари, за да привлечем други топ тенисисти." - завърши Зурутуза.

Известно е, че хонорарът на Надал за участие в незадължителни събития като тези на ниво ATP 500 и 250 се начислява между 500 000 и 1 милион долара. Надпреварата в Акапулко, която принадлежи към категорията ATP 500, ще трябва да се раздели с голяма сума пари, за да накара Надал да играе - което не е осъществимо предвид настоящата финансова криза.

Последно Рафаел Надал участва на Откритото първенство на Австралия, където отпадна на четвъртфиналите от Стефанос Циципас. По-рано днес Матадора се оттегли и от турнира в Ротердам заради болки в областта на гърба.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От турнира в Акапулко нямат достатъчно пари да платят на Надал да участва Тея Кръстева
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook