От времето на Сампрас и Агаси до Алкарас: Федерер разкри коя е любимата му победа на корта

от в 08:23 на 21.05.2024
Елеонора Александрова

Макар и Роджър Федерер вече да не е част от ATP тура от повече от година, то името му е актуално в света на тениса и до ден днешен, като влиянието му върху спорта е огромно.

Кариерата на легендарния швейцарец е символ на спортно дълголетие, започнала от ерата на Сампрас и Агаси и приключила в годината, в която Карлос Алкарас спечели първата си "мейджър" титла.

Федерер пък неведнъж през годините е споделял, че неговият голям идол е Пийт Сампрас, който беще рекордьор по титли от Шлема, когато Голямата тройка все още не се беше появила на тенис сцената. Именно срещу Сампрас идва и първата голяма победа на 19-годишния тогава швейцарец, който надиграва 7-кратния шампион на Уимбълдън на неговия любим турнир, а Маестрото признава, че тоиз триумф е любим за него в кариерата му:

"Бях шампион на Уимбълдън при юношите няколко години преди да изиграя първия си мач с Пийт. Това беше и единственият път, в когато се изправих срещу него, това само по себе си беше сбъдната мечта за мен. Поглеждайки назад, към кариерата си, мога да кажа, че това е може би е любимият ми мач, който някога съм играл. Това беше първата ми среща на Уимбълдън срещу моя тенис герой и мислех повече за възможността да играя срещу самия него, отколкото за победата. Щастлив съм, че наистина получих шанс да играя срещу него. Срещу другата голяма звезда от това поколение, Андре Агаси, успях да играя доста пъти, но Сампрас, за съжаление, се пенсионира доста бързо." - допълни Маестрото.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
От времето на Сампрас и Агаси до Алкарас: Федерер разкри коя е любимата му победа на корта Елеонора Александрова
Теми:  
интервюта | любопитно | пийт сампрас | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook