От затвора до Кралската ложа: Мъри лично покани жена, прекарала 6 години зад решетките в Иран

от в 14:00 на 05.07.2023
Калоян Соколов

Анди Мъри потегли на Уимбълдън с експресна победа, губейки едва четири гейма в откриващия си мач на турнира срещу Раян Пенистън. Двукратният шампион можеше да разчита на бурна подкрепа от трибуните на централния корт, като голямата новина беше присъствието на Роджър Федерер, който изгледа мачовете за деня в компанията на семейството си, както и принцесата на Уелс - Кейт Мидълтън. Оказва се обаче, че в публиката е имало и още един изключително интересен гост, а именно британско-иранската писателка Назанин Загари-Ратклиф, която прекара 6 години в затвора и беше освободена едва през миналата година.

Загари-Ратклиф беше осъдена в Иран през 2016-а година, след като стана ясно, че е участвала в заговор за свалянето на местното правителство. По време на престоя си в килията, то 45-годишната жена е получила неколкократно възможност да гледа телевизия и е проследила триумфа на Анди Мъри на Уимбълдън през същата година, в която тя влиза в затвора. Загари-Ратклиф признава как това ѝ е вдъхнало сериозно количество сили, защото по този начин е бягала от ужаса около нея и е осъществявала силна връзка с дома.

Изглежда въпросната история достига до сър Анди и той решава да направи най-малкото възможно за своята фенка, а именно да я покани в Кралската ложа на същия турнир, който е бил толкова специален за Загари:

"Тя никога досега не беше идвала на Уимбълдън. Преди известно време разговарях с нея и тя ми разказа историята как е гледала финала ми през 2016-а, докато е била в килията и заради това исках да я поканя тук и да се наслади на тениса при изцяло различни обстоятелства. Надявам се този път изживяването да е било много по-приятно за нея и съм наистина щастлив, че съумях да я убедя да дойде и да си припомним взаимно доброто старо време" - заяви бившият номер едно пред медиите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
От затвора до Кралската ложа: Мъри лично покани жена, прекарала 6 години зад решетките в Иран Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook